Tårta!

Sitter på jobbet och har ångest över att ha ätit en bit tårta...varför kan jag inte låta bli? en kollega bjöd på marsipantårta med blåbär och jag kan inte motstå.

Skit!

Medvind!

Jaha då känns det som man är på banan igen, men att det ska vara så svårt med vissa saker...mina tankar förstör för mig. Tänk om man kunde tänka mer positivt om allt, nej då i min värld är glaset halvtomt...
Har varit på min kbt kurs idag och det kändes bra eftersom att jag missade förra gången, jag var sjuk hela förra veckan. Hade gått ner två kilo på dessa två veckor, Lycka! Blev jätteglad och blev tvungen att belöna mig lite. Shoppade en vårjacka, jättefin, svart "kavajkappaliknande" 699 på Lindex i storlek 52. Den var nog lite stor i storlek men..... annars har jag varit tvungen att köpa 56. Känns helt klart på kläderna nu. Jobbkläderna sitter lite bättre, ingen korvskinn längre....har ett par jeans som jag känner väldigt tydligt på nu, dom kom jag inte i efter nyår men det gör jag nu och dom sitter tom behagligt.
Har gjort en tatuering, ett hjärta på undersidan av handleden! Mycket nöjd med den....mannen gjorde en likadan...LOVE!!!
Våren visar sig och solen gör mig så glad!!!
Ska försöka ta mig till vv på måndag, har inte varit där på ett tag nu.
Nu är det dags för sängen...natti

Vab idag, febrig Tuva

Mannen väckte barnen idag och när de kom in till toan och jag var nästan klar med hår och smink så kände jag att minstingen var varm, tog tempen och så blev det Vab idag. Så nu sitter vi i soffan med täcken och ser på barntv. Smidigt med bärbar dator så man kan blogga lite under tiden...
Min kbt kurs startade i tisdags. Det verkar vara en ok grupp och jag ser fram emot de följande tisdagarna. Vi ska följa Stahremodellen, finns en kursbok som man även kan använda sig av till självhjälp. Det var introduktion och presentation av deltagarna, invägning och mätning av magen, prestentation av ett kostprogram (som var onödigt krångligt, följer vv istället) och en läxa till nästa gång. Man fick en anteckningsbok som man skulle använda flitigt och börja med sina mål och delmål. Dom banorna har jag ju redan tänkt i så det kändes enkelt. Vidare ska man helst dagligen summera dagen som gått med ett antal nyckelfrågor som dom kallar det. det går ut på att man tänker igenom dagen vad som hänt, vad man har fått för känslor till dessa upplevelser, har dessa upplevelser påverkat ätbeteendet under dagen. Var det realistiskt att handla så eller kunde en annan tolkning av upplevelsen påverkar dig annorlunda?
Man ska alltså fokusera på vad anledningen är till att man tex vräker i sig mat eller väljer FEL mat(skräp).
Krävs alltså lite djupt tänkande...
Nu ska jag gosa med Tuva!

RSS 2.0